فاصله زمانی بین کشیدن دندانی که خراب شده است و ایمپلنت می تواند کوتاه و یا طولانی باشد. بعضی از مواقع هنگامی که دندان کشیده می شود، بلافاصله ایمپلنت دندان در حفره به وجود آمده کاشته می شود.
با این حال در بیشتر مواقع بین 3 تا 6 ماه زمان نیاز است تا عمل ایمپلنت با موفقیت بالا صورت گیرد. بهتر است که فاصله بین کشیدن دندان و ایمپلنت از 6 ماه بیشتر نشود، اگر یک سال از کشیدن دندان گذشته باشد و قصد کاشتن ایمپلنت داشته باشید، ممکن است که به دلیل تحلیل رفتن لثه و استخوان فک، کاشت ایمپلنت با شکست مواجه شود.
به طور کلی کاشت ایمپلنت در فاصله های زمانی مختلفی صورت می گیرد، که به چهار نوع زیر تقسیم بندی میشوند:
- کاشت فوری ایمپلنت بعد از کشیدن دندان
اولین نوع کاشت ایمپلنت، نوع فوری آن می باشد. در ایمپلنت فوری بلافاصله بعد از کشیدن دندان، یک دندان مصنوعی به وسیله ایمپلنت جایگزین آن می شود. البته کاشت ایمپلنت به شیوه فوری از جمله جراحی های پیشرفته است و باید توسط دندان پزشک با تجربه و با تخصص بالا صورت گیرد تا مشکلی برای بیمار به وجود نیاید. لازم به ذکر است که برای کاشت ایمپلنت به شیوه فوری بهتر است که به متخصص ایمپلنت مراجعه فرمائید.
- کاشت ایمپلنت 1 تا 2 ماه بعد از کشیدن دندان
نوع دوم کاشت ایمپلنت، کاشت ایمپلنت 1 تا 2 ماه بعد از کشیدن دندان است. این روش کاشت ایمپلنت بیشتر برای کاشت دندان های ردیف جلویی استفاده میشود که نقش بسزایی را در زیبایی فرد ایفا می کنند.
- کاشت ایمپلنت 3 تا 4 ماه بعد از کشیدن دندان
نوع سوم کاشت ایمپلنت، 4 ماه بعد از کشیدن دندان خراب شده صورت می گیرد. در این روش به دلیل گذشت چهار ماه از کشیدن دندان، قسمت نرم استخوان لثه دیگر سفت و استخوانی شده است و کاشت ایمپلنت روی آن آسانتر صورت می گیرد. این نوع از کاشت ایمپلنت به دلیل فاصله طولانی بین کشیدن دندان و انجام ایمپلنت، بیشتر برای دندان های پشتی کاربرد دارد.
- کاشت ایمپلنت بیشتر از 4 ماه
در نوع چهارم کاشت ایمپلنت که فاصله زمانی طولانی بین کشیدن دندان و ایمپلنت وجود دارد، بیشتر برای افرادی انجام می شود که کاشت ایمپلنت برای آن ها نیازمند جراحی های وسیع می باشد.
کاشت دندان به روش ایمپلنت مراحل مختلفی را باید طی کند و بیمار باید در طی تمامی مراحل، دستورالعمل هایی که دندان پزشک به او می دهد را به خوبی انجام دهد تا انجام ایمپلنت با موفقیت بالایی صورت گیرد.
بهترین زمان برای کاشت ایمپلنت پس از کشیدن دندان ها چه مدت است؟
برای پاسخ به این سوال باید گفت برنامه ریزی برای درمان با روش کاشت ایمپلنت در صورتی که فرد شرایط لازم برای انجام کاشت را داشته باشد؛ توسط ایمپلنتولوژیست تعیین می شود. به منظور برنامه ریزی برای کاشت ایمپلنت موارد مختلفی باید در نظر گرفته شود. یکی از این عوامل میزان تراکم، ارتفاع و پهنای استخوان فک است که با استفاده از عکس اشعه ایکس از استخوان فرد و یا سی تی اسکن مشخص می شود.
این ارزیابی ها دید خوبی نسبت به تراکم استخوان فک به دندانپزشک می دهد که باتوجه به آن سنجیدن شرایط محل کاشت ایمپلنت توسط دندانپزشک بسیار راحت تر است. به همین علت دندانپزشکان توصیه میکنند که بیمار بلافاصله پس از کشیدن دندان، اقدامات لازم جهت کاشت ایمپلنت را انجام دهد. عامل دیگری که در کاشت ایمپلنت دندان موثر است نحوه کشیدن دندان است که با نام کشیدن دندان آتروماتیک شناخته می شود. این روش به حفرات استخوان اطراف دندان کمک کرده و در نتیجه نحوه کاشت ایمپلنت را راحت تر می کند. دندانپزشک متخصص با در نظر گرفتن تمامی موارد به شما توصیه خواهد کرد که آیا روش کاشت ایمپلنت برای جایگزین کردن دندان از دست رفته تان مناسب است یا خیر.
اقدام به کاشت ایمپلنت چند سال پس از کشیدن دندان
با اینکه خالی ماندن جای دندان موجب جابجا شدن سایر دندان ها و حتی از دست دادن دندان های سالم دیگر نیز می شود و معمولا متخصصان ایمپلنت توصیه می کند که بهترین زمان برای جایگزین کردن دندان های از دست رفته بلافاصله پس از کشیدن دندان است؛ اکثر اوقات زمانی که بزرگسالان یکی از دندان های دائمی خود را از دست میدهند؛ مدت زمان زیادی را بدون جایگزین کردن دندان سپری می کنند که مشکلات بسیاری از جمله تحلیل استخوان فک را به دنبال خواهد داشت. اما باید بدانید که هیچ زمانی برای اقدام به کاشت ایمپلنت دیر نیست.
امروزه با پیشرفت تکنولوژی، تقریبا تمامی مشکلاتی که برسر راه کاشت ایمپلنت وجود دارد؛ قابل حل است. پس حتی اگر چندین سال است که برخی از دندان های خود را کشیده اید می توانید با مراجعه به یک ایمپلنتولوژیست ماهر، روند درمان کاشت ایمپلنت خود را پیگیری کنید.
بهترین سن انجام ایمپلنت چه زمانی است؟
با وجود اینکه ایمپلنت مزایای بسیار زیادی از جمله توانایی جویدن غذا، صحبت کردن بدون هیچ گونه مشکلی، ظاهر زیبا، جلوگیری از تحلیل استخوان فک و تغییر ساختار چهره را دارد اما معمولا این روش برای افراد بیماران زیر ۱۸ سال توصیه نمی شود.
خبر خوب این است که حداکثر سن برای انجام ایمپلنت مطرح نیست بیش از نیمی از بیمارانی که عمل کاشت ایمپلنت را انجام می دهند سن بالای ۶۵ سال دارند و محدودیت سنی و بالا بودن سن موجب نمی شود که کاندید مناسبی برای انجام ایمپلنت نباشند. در حال حاضر سوار کردن دندان مصنوعی ثابت و متحرک بر پایه ایمپلنت روی بیماران ۸۰ یا حتی ۹۰ ساله با درصد موفقیت بالا انجام می گیرد.
در حقیقت دندانپزشکان به اکثر افراد مسن که از دندان های مصنوعی متحرک استفاده می کنند؛ توصیه می کنند که به جای آنها از دندان های دائمی بر پایه ایمپلنت یا همان اوردنچر استفاده کنند.