با استفاده از روش کامپوزیت دندان پوسیده نه تنها دیگر اثری از پوسیدگی در دندان شما باقی نمی ماند بلکه هیچ اثری از ترمیم یا پرکردگی هم بر روی آن مشاهده نخواهید کرد.
پوسیدگی دندان یکی از شایع ترین بیماری های مربوط به دندان هاست که به علل متعدی بروز می کند. حال تصور کنید که این دندان پوسیده یکی از دندان های جلویی شما باشد و با لبخند زدن یا صحبت کردن شما کاملا آشکار شود. اگر به یک دندانپزشک متخصص و کاربلد مراجعه کنید با استفاده از کامپوزیت و بسیار هنرمندانه این مشکل را برطرف می سازد. در این صورت درمان دندان شما به چند جلسه درمانی نیاز دارد.
مراحلی که در طی این جلسات انجام می شوند به شرح زیر می باشند:
- با استفاده از عکس رادیوگرافی میزان پوسیدگی دندان تشخیص داده می شود.
- دندانپزشک پس از تزریق بی حسی، قسمت پوسیده دندان شما را تراش می دهد. گاه ممکن است نیاز به عصب کشی هم وجود داشته باشد که در این صورت یک یا دو جلسه دیگر به جلسات درمان افزوده می شود.
- قسمت تراش داده شده دندان به وسیله مواد کامپوزیتی که کاملا همرنگ دندان است پر می شود.
- حال زمان فرم دادن دندان و درآوردن آن به شکل یک دندان طبیعی می باشد.
حال اگر دندان در جلوی فک واقع شده و بر زیبایی تأثیر دارد، اکنون نوبت کاشت روکش کامپوزیتی دندان است. به این ترتیب که ابتدا دندان کاملا شسته و خشک می شود. مواد چسبی به آن آغشته می شود. مواد نرم کامپوزیتی به آرامی بر روی دندان گذاشته شده و شکل داده می شوند. با استفاده از نور فرابنفش سفت می شوند. در نهایت با استفاده از پولیش زدن صاف و صیقلی می شوند.
کامپوزیت دندان خراب چه مزایایی دارد؟
در کامپوزیت خراب از مواد شیشه ای پودری و رزین اکریلیک استفاده می شود و به هم علت می توان به آن رنگ های متنوع و جذابی بخشید. انتخاب رنگ بر عهده مراجعه کننده است. اگر مراجعه کننده بخواهید می تواند از رنگ هایی استفاده کند که جلوه طبیعی بیشتری دارند و هر کسی متوجه کامپوزیت او نمیشود.
اگر تعداد کمی از دندان هایتان را که به دلیل خرابی کامپوزیت می کنید بهتر است از رنگ هایی استفاده کنید که نزدیک به دیگر دندان هایتان باشد. بطور کلی بهتر است از کامپوزیت برای دندانهایی استفاده کنید که در قسمت عقب جلو دهان قرار دارند.
استفاده از کامپوزیت برای دندان های عقبی نیازمند مراقبت ویژه ای است زیرا دندان ها عقب بیش از دندان های جلویی درگیر جویدن غذا و خوراکی هستند.
- قیمت پایین کامپوزیت دندان و امکان ترمیم
معمولا یکی دیگر از سوالات متداول کامپوزیت مراجعه کنندگان بعد از سوال آیا دندان خراب را می شود کامپوزیت کرد در مورد هزینه کامپوزیت است. در این روزها که اوضاع اقتصادی سختی برای همگان پیش آمده کامپوزیت می تواند یک راه حل مناسب و مقرون به صرفه برای دندان های پوسیده یا خراب شما باشد. کامپوزیت هزینه بسیار کمتری نسبت به دیگر روش های درمانی مانند لمینت روی دست شما می گذارد.
ضمن اینکه اگر بعد از کامپوزیت به دلایل مختلف مانند گاز دندان خوراکی سفت، مشکلی برای آن پیش آمد می توان به سادگی برای ترمیم آن توسط دندانپزشک اقدام کرد. اگر هم با کدری رنگ کامپوزیت مواجه شدید می توانید با استفاده از پولیش طراوت و سفیدی اول را با آنها بازگرداند.
آیا انجام کامپوزیت، موجب پوسیده شدن دندان می شود؟
کامپوزیت از مواد رزینی کاملا بی اثر و بی ضرر ساخته شده است. این ماده هرگز به خودی خود نمی تواند به دندان شما آسیبی وارد کند. کامپوزیت دندان یک روش کاملا محافظه کارانه است. در این روش هیچ عملیات مخربی بر روی دندان انجام نمی شود. حتی نیازی به تراشیدن دندان هم وجود ندارد. مگر اینکه بخواهید کامپوزیت دندان پوسیده انجام دهید که در این صورت فقط و فقط قسمت پوسیده دندان تراش داده می شود.
روکش کامپوزیتی در واقع بر روی دندان معیوب قرار می گیرد تا زیبایی دندان بازسازی و ترمیم شود. این یک روش سریع و کم هزینه ترمیم دندان ها است که توانسته است با روش های گران قیمت چون پروتز دندان رقابت کند. نکته ای که وجود دارد رسیدگی به دندان کامپوزیت شده است. مراقبت اصولی از دندان دارای روکش کامپوزیتی باعث می شود بتوانید سال های سال بدون هیچ مشکلی از آن استفاده کنید.
همانگونه که گفته شد، انجام مراقبت های پس از کامپوزیت، میتواند از پوسیدگی دندان با کامپوزیت جلوگیری کند:
- برای تمیز کردن دندان ها حتما باید از مسواک به صورت مرتب استفاده کنید.
- باید بدانید که مسواک به تنهایی نمی تواند دندان ها را تمیز کند، بنابراین باید به همراه مسواک از نخ دندان نیز استفاده نمود تا مواد غذایی لابلای دندان ها به راحتی تمیز شده و احتمال پوسیدگی دندان ها کاهش یابد.
- خوردن مواد غذایی سفت، همچون آجیل باید پس از کامپوزیت حذف شود زیرا این کار سبب ایجاد ساییدگی و افزایش احتمال پوسیدگی در دندان ها می شود.
- حتما پس از خوردن مواد غذایی رنگی همچون چای، قهوه و هر وعده غذایی باید مسواک بزنید تا روکش ها رنگ نگیزند و دندان ها تمیز شوند.
- تغییر رنگ در بیشتر دندان ها می تواند پس از کامپوزیت به وجود آید که پس از مدتی باید دندان ها را پولیش نمود.
- باید هر چند وقت یکبار برای معاینه و چکاپ دندان ها به دندانپزشک مراجعه نمود تا دندان ها و کامپوزیت ها به دقت چک شوند.
- افرادی که به استعمال دخانیات عادت دارند باید بدانند که استعمال هرگونه دخانیات بر روی کامپوزیت، ممنوع است.
- استفاده از برخی دهانشویه های تجویز شده توسط پزشک می تواند سبب کم شدن باکتری ها در دهان و دندان شده و احتمال پوسیدگی را کاهش دهد.
نکاتی در رابطه با کامپوزیت
- هرگاه کامپوزیت به هر علتی دچار خرابی شد، می توان آن را تعویض کرد. اگر کامپوزیت ها دچار شکستگی یا پوسیدگی شوند می توانند توسط پزشک جایگزین شوند.
- طول عمر کامپوزیت ها با رعایت بهداشت دهان و دندان رابطه بسیار مستقیمی دارد. در این صورت کامپوزیت ها حداقل دارای ۱۰ سال عمر خواهند بود.
- اگر کامپوزیت ها از جنس نامرغوبی تهیه شده باشند یا پزشک نتواند آنها را به درستی بر روی دندان ها قرار دهد، علاوه بر پوسیدگی می تواند سبب مشکلاتی همچون تورم لثه ها، سایش، لق شدن دندان ها، تخریب دندان و از بین رفتن بافت لثه و دندان ها شود. بنابراین در انتخاب پزشک و مرکزی که برای کامپوزیت به آنجا مراجعه می کنید باید خیلی دقت کنید زیرا می تواند سبب ایجاد مشکلات غیر قابل جبرانی شود.
- اگر کامپوزیت بدون تراش دندان ها بر روی آنها قرار گیرد، روشی بدون ضرر است.
- کامپوزیت ها روشی بسیار ارزان تر نسبت به سایر روش های زیبایی دندان هستند و از این رو بسیار عالی هستند.
- دندانپزشکی که کار کامپوزیت را انجام می دهد، باید دارای تبحر بسیار بالایی باشد.
- کامپوزیت بیشتر برای دندان های جلویی به کار برده می شود تا ظاهر دندان ها را بهبود ببخشد و لبخندی زیبا را برای شما به ارمغان آورد.
کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر منصور بابایی یکی از مجهز ترین کلینیک های دندانپزشکی زیبایی است که کلیه درمان های مربوط به دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی را با بهره گیری از پیشرفته ترین تجهیزات و بالاترین استاندارد های بهداشتی در محیطی آرام و جذاب در اختیار بیماران قرار می دهد.
در این مرکز تمامی تلاش ما معطوف به ارائه خدمات به بهترین شکل، بالاترین کیفیت و مناسب ترین هزینه می باشد. جهت رزرو وقت در مطب میتوانید با شمارههای زیر تماس بگیرید: