کاشت دندان برای بیماران دیابتی باید با احتیاط انجام گیرد. البته به طور معمول کاشت ایمپلنت بیماران دیابتی در صورتی که بیماری دیابت آنها کنترل شده باشد؛ مشکلی ایجاد نمی کند و درصد موفقیت کاشت ایمپلنت در این بیماران با افراد سالم یکسان است.
طبق نظریه سازمان غذا و دارو، کاشت ایمپلنتهای دندانی برای بیماران دیابتی منعی ندارد اما در صورتی که به دیابت مبتلا هستید؛ خطر شکست ایمپلنت دندان در مقایسه با افراد سالم برای شما افزایش می یابد بنابراین اگر به دیابت کنترل نشده مبتلا هستید بهتر است کاشت ایمپلنت را تا زمانی که دیابت شما تحت کنترل در بیاید به تعویق بیندازید.
آمارها نشان میدهد نرخ شکست روش کاشت ایمپلنت در بیماران مبتلا به دیابت کنترل نشده بسیار بالاست. علت اصلی پس زدن ایمپلنت در بیماران دیابتی نوع ۱ و نوع ۲ طولانی شدن دوره بهبود زخم پس از عمل جراحی کاشت ایمپلنت است. بیماران دیابتی بیشتر در معرض عفونت قرار دارند و چون عفونت لثه ها یکی از عوارض بیماری دیابت است؛ خطر شکست کاشت ایمپلنت نیز افزایش می یابد.
بیماران دیابتی می توانند اقدام به کاشت ایمپلنت برای کل دندانهای فک خود نیز بنماید اما بهتر است
پیش از شروع فرایند؛ حتماً با پزشک متخصص مشورت کنند و عوامل شکست و موفقیت ایمپلنت های دندانی را بررسی نمایند.
آیا ایمپلنت بیماران دیابتی خطرناک است؟
اغلب افرادی که دندانی از دست میدهند تمایل به استفاده از کاشت ایمپلنت دندان برای جایگزینی آن را دارند اما استفاده از ایمپلنت برای همه افراد مناسب نیست و ابتدا باید شرایط بدنی فرد بررسی شود و درصد موفقیت کاشت ایمپلنت تعیین شود. افراد دیابتی نیز در صورتی که دیابت خود را به خوبی تحت نظر پزشک کنترل کنند میتوانند از روش های جایگزینی دندان از دست رفته استفاده کنند و درصد موفقیت خود را با بیماران سالم فاقد دیابت تقریبا برابر کنند.
اما با پیشرفت تکنولوژی و تحقیقات جدید در زمینه روش های عمل جراحی ایمپلنت های دندانی بخصوص ایمپلنت دیجیتال در حال حاضر بیماران دیابتی می توانند با موفقیت، عمل کاشت ایمپلنت را انجام دهند. طبق آخرین تحقیقات انجام گرفته عمل جراحی کاشت ایمپلنت در ۸۰ درصد از بیمارانی که به دیابت کنترل شده مبتلا بودند؛ موفقیت آمیز بوده است. اما همواره یکی از علت های لق شدن ایمپلنت دندان را دیابت کنترل نشده است.
آیا امکان کاشت ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی وجود دارد؟
یکی از رایجترین سوالاتی که برای بیماران دیابتی نوع ۱ و نوع ۲ پیش میآید این است که آیا امکان کاشت ایمپلنت دندان برای افراد دیابتی مجاز است یا خیر؟ طبیعی است که این بیماران نگران باشند و سوالات زیادی در ذهن خود داشته باشند زیرا ایمپلنت و دیابت میتواند در مقابل هم قرار گرفته و برای هم مشکل ساز باشند.
بهتر است بگوییم دیابت میتواند باعث ایجاد شکست در کاشت ایمپلنت دندان شود زیرا پروسه درمان و بهبودی افراد دیابتی کمی از بیماران غیر دیابتی طولانیتر است. اما همه این موارد نمیتواند بیماران دیابتی را از کاشت ایمپلنت دندان منع کند و برای آنها آرزویی دست نیافتنی باشد.
هنگامی که صحبت از شکست ایمپلنت به میان میآید بدین منظور نیست که بیماران دیابتی حتما با شکست در کاشت مواجه میشوند. در حال حاضر با مشورت متخصص ایمپلنت و متخصص دیابت، فرد دیابتی میتواند با کنترل دیابت خود تحت نظر پزشک حداقل ۳ ماه قبل از روز کاشت، دیابت خود را کنترل کرده تا این پروسه عاری از هرگونه مشکل و با انگیزه و امید بیشتری انجام شود. در کاشت ایمپلنت برای این افراد دقت نظر و مهارت پزشک نیز تاثیر بسیار بالایی دارد.
متاسفانه در حال حاضر بیش از ۹ درصد مردم جهان دچار دیابت هستند که موظف هستند از دهان و دندان خود به خوبی مراقبت کنند. طبیعی است که هر التهابی در بدن بیماران دیابتی مبنی بر افزایش گلوکز خون است و همچنین دیابت باعث میشود عفونت باکتریایی در دهان به دلیل نداشتن توانایی سیستم ایمنی بدن در مقابله با آن پیشرفت کند.
ایمپلنت بیماران دیابتی چگونه است؟
در بیماران دیابتی که قند آن ها کنترل می شود، معمولا ایمپلنت مشکلی نداشته و درصد موفقیت کاشت دندان بالا است. اما در بیمارانی که دیابت آن ها کنترل نشده است، درصد موفقیت کاشت دندان کمتر بوده و دندانپزشک بایستی موارد ضروری را در نظر بگیرد.
در بیماران دیابتی معمولا زخم های دهانی در زمان طولانی تری بهبود می یابد و این امر بر روند درمان تاثیر دارد زیرا امکان عفونت ها و شکست درمان بالاتر می رود. با این وجود استفاده از روش های نوین در زمینه کاشت دندان بسیاری از این موارد و نگرانی ها را کاهش داده است. قابلیت استفاده از ایمپلنت در بیماران دیابتی خبر بسیار خوبی است چرا که به این بیماران امکان می دهد رژیم غذایی سالمتری داشته باشند که این امر به نوبه خود برای بهبود وضعیت دیابت آنها نیز بهتر است.
درصد موفقیت ایمپلنت برای افراد دیابتی چگونه است؟
در صورتی که بیماری دیابت برای افراد کنترل شده باشد، جای نگرانی نبوده و درصد موفقیت کاشت دندان در این افراد همانند افراد سالم بالا است. ولی در افرادی که دیابت آن ها کنترل نشده میزان درصد موفقیت کمتر است.
مشکل اصلی در بیماران دیابتی آن است که زخم ها دیر تر برطرف شده و این امر احتمال عفونت را افزایش می دهد. ولی اگر کاشت ایمپلنت توسط جراح با تجربه و متخصص و با روش های نوین کاشت دندان انجام شود، این موارد به حداقل ممکن رسیده و مشکلی پیش نمی آید. البته نوع دیابت ۱ یا ۲ و کنترل قند خون در درمان تاثیر فراوان دارد.
بعد از ایمپلنت برای بیماران دیابتی چه مراقبت هایی لازم است؟
این بیماران بایستی دستوالعمل های تجویزی توسط دندانپزشک را به خوبی رعایت نمایند. مصرف آنتی بیوتیک ها برای از بین بردن عفونت های احتمالی بسیار مهم است. بیماران بایستی بهداشت دهان و دندان خود را به خوبی حفظ کرده تا درصد موفقیت کاشت دندان برای این افراد افزایش یابد.
کلینیک تخصصی دندانپزشکی دکتر منصور بابایی یکی از مجهز ترین کلینیک های دندانپزشکی زیبایی است که کلیه درمان های مربوط به دندانپزشکی ترمیمی و زیبایی را با بهره گیری از پیشرفته ترین تجهیزات و بالاترین استاندارد های بهداشتی در محیطی آرام و جذاب در اختیار بیماران قرار می دهد. در این مرکز تمامی تلاش ما معطوف به ارائه خدمات به بهترین شکل، بالاترین کیفیت و مناسب ترین هزینه می باشد.
جهت رزرو وقت در مطب میتوانید با شمارههای زیر تماس بگیرید: